Toatฤƒ lumea cautฤƒ o explicaศ›ie cรขt de cรขt normalฤƒ, la ce se รฎntรขmplฤƒ astฤƒzi รฎn Romรขnia. Totul pare lipsit de logicฤƒ, cam scรขrศ›a, scรขrศ›a, de bine de rฤƒu guvernarea ศ™i coaliศ›ia, mai cu ghionturi, mai cu รฎnghiศ›itul unei broaศ™te nu se poticnise.

Dintr-o datฤƒ รฎnsฤƒ, peste scandalul din competiศ›ia internฤƒ din PNL, a explodat coaliศ›ia. Da nu aศ™a, ci de tot, de tot. Restul se ศ™tie…

Tot รฎn competiศ›ie, USR PLUS, fac ศ™i ei o miศ™care neaศ™teptatฤƒ. Cele douฤƒ partide, unul clar mai mare ศ™i un… ceva รฎn PLUS, aleg candidatul puricelui cu voturile pisicii pe care se gฤƒsea puricele. รŽncurcate cฤƒile politicii.

Din memoria publicฤƒ citire: Orban se vedea candidatul PNL la prezidenศ›iale, lucru care nu i-a prea priit deloc.

ศ˜i sฤƒ nu o mai lungim…

Ce trฤƒim astฤƒzi se poate citi รฎntr-o singurฤƒ cheie,ย ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐย – alegeri prezidenศ›iale ศ™i parlamentare. Miza… Cine le cรขศ™tigฤƒ ia totul pentru รฎncฤƒ un deceniu รฎn politicฤƒ Romรขneascฤƒ. Mizฤƒ mare care cere strategii pe mฤƒsurฤƒ.

รŽn rest… crizฤƒ sanitarฤƒ, criza facturilor ศ™i a energiei, inflaศ›ia galopantฤƒ, care loveศ™te รฎn pฤƒtura celor mai nefavorizaศ›i prin creศ™terea preศ›urilor, blocarea adoptฤƒrii bugetului, urgentarea deciziilor majore pentru angajarea la timp a PNRR, nu mai conteazฤƒ decรขt ca niศ™te pierderii colaterale cum ar spune strategii.

๐—ข๐—ฅ๐—œ๐—–๐—จ๐— , mai e mult pรขnฤƒ departe, dar cum spunea Lao Tzu, marele strateg al antichitฤƒศ›ii chineze „Orice drumul de o mie de leghe, รฎncepe cu primul pas„. Apropos de „๐™ฅ๐™–๐™จ๐™˜๐™ชย ๐™ฅ๐™–๐™จ„.