Încep a se decripta dedesubturile declanșării exploziei guvernului Câțu.

Factorul declanșator USR, după ce a închis Congresul prin alegerea lui Dacian Cioloș, un succes față de scandalul de la congresul PNL, acesta din urmă (PNL) și-a dat seama USR avea o tactică bine pusă la punct de a lua fața (politic) PNL.

Nimeni nu prea știe ce au făcut pe la justiție, deși este clar că problema neavizării proiectului Anghel Saligny a fost doar vârful icebergului. În schimb PNNR l-au jucat machiavelic.

Mai țineți minte cum țipa astă vară opoziția că nimeni nu știe care sunt condiționalitățile PNRR-lui. Condiționalitățile (angajamentele pentru deblocarea banilor) au emanat de la USR-istul Ghinea, nu au fost impuse de Comisie, aceștia interesându-se doar de câteva ori dacă pot fi sustenabile pentru populație. PNL, prins cu congresul și bătălia internă s-a mulțumit să declanșeze criza, președintele Iohannis doar să-l facă de râs pe Cioloș în parlament. În schimb USR, jubilează. A lăsat PNL, PSD și UDMR să le implementeze politicile progresiste, neomarxiste pe costul politic al acestora, sau să eșueze PNRR-ul. În ambele situații electoral vorbind, USR este în câștig.

Cinic fostul ministru Ghinea, îi urează succes ministrului PSD al muncii în a găsi soluții pentru, mărirea pensiilor și a salariilor înăuntru cifrelor angajate de el.

Câte astfel de capcane se mai ascund în spatele angajamentelor ferme și aproape imposibil de renegociat, sigur vom afla pe parcurs. E ca în jocul acela din copilărie „𝘣𝘢𝘯𝘪𝘪 𝘴𝘢𝘶 𝘷𝘪𝘢𝘵̦𝘢”, adică fondurile PNRR sau protecția socială a populației față de creșterea inflației, a prețurilor și scădere puterii de cumpărare, a creșterii gigantice a facturilor energetice etc.

În rest să auzim numai de bine!!‎