Cam asta înțeleg românii din ceea ce se petrece astăzi pe scena românească. Ceea ce trebuia să fie un moment de referință pentru parcursul european al României, vizita președinție Comisiei Europene, doamna fon der  Leyen, s-a petrecut ca ceva nu foarte însemnat sau chiar banal. Românii, clasa politică și presa au bifat o vizita și gata. Deși era prima vizită la București a distinsei doamne în calitate, de cel mai vizibil lider european și în plus venise cu sacul plin de daruri nerambursabile. Nu tu discurs în parlament ca în cazul altor predecesori, nu tu întâlnire cu miniștri, care erau oricum cam răruți, ceva festivități, sau măcar o vizită de curtoazie pe la colegii din Partidul Popular European, ce tocmai încheiaseră un gigantic congres în plină pandemie, încheiat cu victoria dlui Cîțu, deloc surprinzătoare pentru avizați, cât și pentru neavizați. Și unii și alții întrebându-se cum de a fost posibilă.

Regretabil. Dacă acest PNRR este  ceea ce pare, un nou plan Marshall pentru relansarea Europei Unite, atunci am ratat ocazia de arăta că noi românii credem în el, ca nu întâmplător avem unul din cele mai înalte procente de încredere în UE, ca suntem gata să valorizăm această nouă șansă de modernizare prin bunăstare a României.

Ghinion, momentul a picat taman când coaliția de guvernare s-a rupt cu un urât scandal, după numai câteva luni de guvernare, sau mai bine spus de ne-guvernare, pentru că părțile au fost preocupate doar de împărțirea ciolanului până la ultimul post bine remunerat, cum nici PSD nu a reușit vreodată, măcar pe jumătate. Scandal în guvern, uși trântite isteric, acuze grele fiecare penelist sau plus-userist, acordându-și unul altuia insulta supremă pentru ei: pesedistule.

Președintele Republicii a ieșit cu smochingul alb cel mai șifonat, fiind repudiat public, de Orban, cel care acum își cere scuze public că i-a lăsat locul de președinte PNL, înainte de prezidențiale, adică vezi doamne că l-a făcut președinte de țară, iar acum l-a lăsat pe el fără președinția de partid.

Da cu Clujul ce am. Nimic, numai că unii pe la colțuri tot spun la un televizor sau altul, că acolo ar fi pepiniera de președinți sau prim-miniștri pentru 2024 și de aici toată zavera asta gălăgioasa și indescifrabilă de nu se mai aude nici cum se tânguie lumea de prețuri, scumpiri, de cifrele groaznice ale pandemiei. Colac peste pupăza, babele spun că urmează o iarnă grea.

În rest, să auzim numai de bine