După aproape un an de la declanșarea pandemiei devastatoare care aproape a îngenunchiat omenirea, odată cu apariția vaccinurilor anti-COVID, a început să se întrezărească luminița de la capătul tunelului. Deși eu cred că nimic nu va mai fi ca înainte, cel puțin pentru generația mea.

Dar ca totul să fie complicat până la capăt au apărut mutații ale virusului, varianta britanică, cea braziliană sau sud-africană.

Specialiștii sunt îngrijorați, noile mutații fac virusul mult mai contagios, virusul modificat se răspândește cu viteza fulgerului, tot mai multe țări europene închid granițele, iau măsuri disperate pentru a stopa întinderea flagelului, inclusiv prin închiderea granițelor și prin lockdown-uri, mai mult sau mai puțin întinse ca timp.

La București, după ce ne-a trecut glonțul pe la ureche și a început să mai scadă cifrele înfricoșătoare de îmbolnăviri și de internări la ATI din decembrie, CE FACE MARELE PRIMAR USERISTO-PENELIST DE BUCUREȘTI…? Dă drumul la păcănele, cafenele și restaurante. Adică locurile în care boala covidoasă, riscă să devină și la noi, cum spunea un doctor specialist credibil, ”preponderentă în varianta mutantă până în martie, dacă nu suntem atenți la măsurile de prevenție”. Nu reluarea cursurilor școlare, care este marea provocare a acestei perioade, îl preocupă pe Dom Premar, ci cum să se contreze cu ministru sănătății, până mai ieri chiar posibilul său vice, pe tema cine ce răspundere are în pandemie.Și uite așa din prostie, aroganță și interese mărunte riscăm să ratăm acest moment favorabil al diminuării efectelor pandemiei și poate cu ajutorul lui Dumnezeu să trecem mai ușor prin perioada următoare care îngrijorează puternic responsabilii sanitari din întreaga lume.