8 MARTIE, o zi dedicată de câteva decenii femei, ca mamă, ca soție, ca fiică, ca iubită, pe tot mapamondul. Din vremuri imemorabile, femeia a întruchipat idea de familie, de fecunditate, de maternitate, nu întâmplător în aproape toate civilizațiile, zeitatea pământului, a fertilității, a recoltelor bogate și renașterii naturii anotimp după anotimp, era de genul feminin.

În timpurile moderne, femeia și-a recâștigat pas cu pas locul în societate și egalitatea în fața bărbatului. Să nu uităm că abia aproape de începutul secolului al XX-lea, femeile și-au câștigat dreptul la vot, au pătruns în universități și la catedre, pentru ca astăzi să poată face tot ce fac bărbații, păstrând avantajul ancestral și fundamental al maternității, în raport cu aceștia.

Să mulțumim astăzi, și în fiecare zi, mamelor noastre, soțiilor, fetițelor noastre pentru ceea ce înseamnă ele pentru noi bărbații, TOTUL.

La mulți ani!

În loc de încheiere, că tot se poartă ca astăzi femeile să plece mai devreme de la servici, de ce să nu avem și o zi liberă legală pentru a omagia și sărbători această frumoasă tradiție de 8 Martie.